S.V. Overvecht DE DREEF wint blauwe kaart

U heeft het misschien al eens gezien op de televisie tijdens een reclamespotje van de KNVB over sportiviteit; de Blauwe Kaart. Het is een initiatief bedacht door Volkswagen en de KNVB om de sportiviteit te vergroten op en rond het voetbalveld. Het is een mooi initiatief omdat je namelijk een Blauwe Kaart kunt uitdelen aan het team waartegen je hebt gevoetbald.

Afgelopen zaterdag, 28 november, heeft S.V. Overvecht DE DREEF E3 een uitwedstrijd gespeeld tegen Geinoord Nieuwegein. Na afloop van de wedstrijd kregen wij als team een Blauwe Kaart uitgereikt waarop stond dat wij sportief gespeeld hadden en dat ze ons wilde bedanken voor de sportiviteit tijdens de wedstrijd zowel van de spelers als van de ouders die langs de lijn de jongens aanmoedigden. Dit is natuurlijk ontzettend leuk en goed voor S.V. Overvecht DE DREEF E3 en de spelers hebben laten zien dat ze, ondanks een nederlaag, altijd sportief blijven tijdens de wedstrijd. Het was voor ons de eerste keer dat wij een Blauwe Kaart uitgereikt kregen maar het is iets om toch trots op te zijn. We verloren de wedstrijd namelijk met 7-0 maar de spelers bleven positief en vooral sportief naar de tegenstander toe.

Dit werd zeer gewaardeerd en wij, als team van S.V. Overvecht DE DREEF E3, zijn er trots op dat wij die kaart hebben mogen ontvangen. Als team willen we altijd sportief en respectvol zijn en blijven naar de tegenstander ongeacht wat er gebeurd op het veld. Het is daarom ontzettend leuk om als team van S.V. Overvecht DE DREEF de Blauwe Kaart te ontvangen en wij hopen als team maar ook als vereniging dat er veel teams zullen volgen die de Blauwe Kaart mogen ontvangen van de tegenstander! Want sportiviteit en respect staan altijd voorop het resultaat!

Bekers voor de meiden

Op woensdag 20 februari zijn de meiden van S.V. Overvecht DE DREEF tweede en derde geworden op het meiden zaalvoetbaltoernooi in Hoograven. S.V. Overvecht DE DREEF deed mee met twee teams van vijf speelsters. De inspanningen werden beloond. De teams mochten twee bekers mee naar Overvecht nemen. Voetbalster Dikra van S.V. Overvecht DE DREEF won de de prijs voor beste speelster van het toernooi.

De eerste vreedzame vereniging in Overvecht

Op 10 december 2012 is S.V. Overvecht DE DREEF van start gegaan met het project de Vreedzame methode in de sport. Ger Roos van Eduniek gaf de kick off van het project aan de trainers, leiders en bestuur van de club. In drie avonden worden zij getraind in de Vreedzame methode. Het uitgangspunt is het creĆ«ren van een positief klimaat waarin alle kinderen elkaar kennen en zich veilig voelen en waar kinderen en sportbegeleiders op een positieve manier met elkaar omgaan. Belangrijke onderdelen zijn: positief gedrag stimuleren, positief coachen, kinderen verantwoordelijkheden geven die ze aan kunnen en het leren omgaan met conflicten. De Vreedzame aanpak past goed bij het thema Sportiviteit & Respect, wat een grote rol speelt in het Voetbalbeleidsplan van S.V. Overvecht DE DREEF,
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram